• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
Videolar
Savunma I

SAVUNMA 1
Kendimizi ve ailemizi savunmaya hazır olmak için, düzenli olarak atış eğitimi yapmamız şarttır. Silah sahibi olmamız, uzun zaman önce silah eğitimi almış olmamız ve yılda bir- iki kez ateş etmek yeterli değildir.
Bugünün tabancaları eski modellere nazaran daha küçük ve daha güçlüdür ve bir kişinin silah taşıması, gizlemesi ve kullanıma hazır olması daha kolaydır. İnsanlara kendilerini savunma için neye sahip olduklarını sorun. En yaygın cevap tabanca olacaktır. Tabancamızı düzgün ve etkili bir şekilde kullanmak için, hareket, kabza kavrama, tetik parmağının konumu, nişan alma, duruş, reaksiyon, nefes gibi savunma temellerinin bilinmesi ve uygulanması gereklidir. Bu temelleri ani ve şiddetli bir saldırıya yanıt olarak uygulamak, bu eğitimin poligonlarda ve oyuncak tabancalarla ayna karşısında bol miktarda uygulama yaparak pekiştirilmesi gerekir. Tekrarlama yoluyla öğrenmek, iyi bir atıcının yeterli ve hazır olabilmesi için bir zorunluluktur. Silahımızın olması bize yapılan saldırıyı def etmede yeterli olmaz.
Beceri : hareketli uygulamanın en iyi yolu, kuru-sıkı çalışma ile, bir oyuncak tabanca hatta hayali tabanca kullanarak becerimizi geliştirmeyi başarabiliriz. Kendimizin hazırlayacağı senaryo ile eğitim yapmamız gereklidir. Bir oyuncak tabanca veya boş olduğundan emin olduğumuz tabanca ile pratik yapabiliriz.
Piyasada satılan havalı( Airsoft) silahlar, pratik yapmak için harika araçlardır. Gerekli güvenlik önlemlerini almamız şartıyla bir çok yerde bu becerileri uygulama fırsatı bulduğunuzda, amacımız hız ve artistlik değil etkinliğe odaklı olmalıdır.
İletişim:İletişim genellikle gözden kaçan önemli bir taktik beceridir. Yazılı ve görsel basın sadece ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından saldırı ve terör olayları ile bizleri üzmekte ve korkutmaktadır. Ailemiz, arkadaşlarımız veya çevremizle iletişim kurmamız gerekir. Bazen kendimizle konuşmak iyi olur. Komik gelebilir, ancak eylemlerinizi sözlü olarak belirtmek zihinsel odaklanmamıza yardımcı olur.
İletişim kurmakta en iyi ve kısa ve yol seçilmelidir. Örneğin,bir olay anında "Ahmet yanındakilerle birlikte o çıkışa doğru ilerleyin ve 155'i arayın!" Bir ad kullanmak önce o kişinin dikkatini çekmenize yardımcı olur. Ayrıca herkes stres altında panik halinde bulunduğundan işitme duyularımız engellenmiş gibidir bunu unutmamalıyız. Yüksek sesle bağırmamız gerekebilir, belki bir belki birden çok. Korku ve panik iletişim kurma çabalarımız sırasında beyin kaynaklarımızın büyük bir bölümünü tüketir, bu nedenle önceden ailemizle ve yakın çevremizle pratik yapmamız gereklidir. Yangın ve deprem tatbikatları gibi.
Hiç ihtiyaç duyulmaması dileklerimle;belalardan uzak sağlıklı,huzurlu, eğitimli günler diler saygılar sunarım.
M.Tayfun ACARLI

  
567 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar34.091634.2282
Euro37.013337.1616
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam60
Toplam Ziyaret83806